luni, 28 august 2017

Nu te lasa distras!


Daca ai un caine, stii ca le poate fi usor distrasa atentia. Intr-un minut fug dupa batul pe care l-ai aruncat, in celalalt urmaresc veverita care le-a trecut prin fata, apoi latra la un copac, apoi miros alt caine, apoi altele si altele ...
Batul - „premiul” e uitat.  
Distractiile pot cu usurinta sa te duca pe un alt drum. Intr-un moment dai telefoane, apoi te trezesti ca stai pe Facebook si te uiti la video-uri cu pisici. Asa, in curand iti pierzi ore intregi din ziua ta. Iar orele irosite, devin zile.

Ore irosite, zile irosite
O zi poate face diferenta intre a-ti atinge scopul sau a ramane in urma. De aceea, te incurajez sa continui sa lucrezi si in vacante si de sarbatori. Cand te opresti pentru cateva zile, gandindu-te ca e vacanta si oricum toti sunt ocupati, pierzi mult. Liderii de top muncest tot anul. Nu au vacante de Craciun sau in lunile de vara. Continua sa lucreze si ei sunt cei care recruteaza cei mai multi oameni, isi ating scopurile si ajung pe urmatorul rank.
Cand atentia ta e distrasa ajungi sa pierzi ore, care se aduna si devin zile. Asta te impiedica sa iti atingi scopurile, iar cand ai scopuri bine stabilite o vacanta devine mai putin importanta. Nu „fugi dupa veverita”, concentreaza-te pe scopul spre care te indrepti.

Cum sa faci fata distractiilor
Ce poti sa faci ca sa nu fii distras pe parcursul zilei?
Concentreaza-te. Concentreaza-te pe scopurile si visurile tale, pe activitatile zilnice – te va ajuta sa elimini lucrurile inutile. Nu mai sta pe Facebook. Nu-ti mai verifica telefonul la fiecare minut. Inchide toate notificarile si aplicatiile. Inchide televizorul (daca il mai ai). Si concentreaza-te pe ceea ce ai de realizat in acea zi ca sa ajungi mai departe.
Stiu ca nu te poti concentra pe afacerea ta 24/ 7, 7 zile pe saptamana. Ai nevoie de pauze mentale. Asa ca, programeaza-ti aceste pauze. 10 minute acum, apoi jumatate de ora mai tarziu ca sa iti reincarci bateriile. Daca iti acorzi 10 minute sa stai pe Facebook, stai doar 10 minute. Pune-ti cronometrul daca trebuie, apoi pune-te inapoi pe treaba. In 30 de minute poti sa iti iei mintea de la afacere facand putina curatenie, facand de mancare, sau uitandu-te la ultimele video-uri cu pisici. Dar nu lasa pauza sa-ti distraga atentia.

Concentreaza-te pe scopul tau, pe efectul actiunilor tale pe termen lung. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu