miercuri, 31 august 2016

10 activități zilnice pentru antreprenori serioși

Acest articol e tradus de pe blogul Talk Fusion, aceasta fiind prima parte. Maine voi posta si restul. http://blog.talkfusion.com/10-daily-activities-for-the-serious-entrepreneur/
Dacă vrei o minte sănătoasă, meditează. Pentru un corp sănătos, bea multă apă, fă sport constant și odihnește-te destul. Și, dacă vrei să ții doctorul departe, mâcâncă un măr pe zi (sau cel puțin așa am auzit).
Dar ce ar trebui să faci ca să ai o afacere sănătoasă?
Am studiat obiceiurile și învățăturile a unora dintre cei mai admirați și realizați antreprenori din lume – de la CEO Talk Fusion, Bob Reina la Tony Robbins și Grant Cardone – ca să îți oferim această listă zilnică pe care să o bifezi.

      1.      Fii conștient de timpul tău.

Nu contează că dormi, mânâci sau lucrezi – timpul înseamnă bani. Să îți irosești timpul prețios e ca și cum ai arunca bani pe geam sau în canal/ scurgere.
In schimb, fă cum spune Tony Robbins: „Fii conștient de tot timpul pe care îl ai. Apoi profită de el. ”

Profită de fiecare minut din zi prin transformarea timpului inactiv în timp pentru propria dezvoltare – ascultă podcasturi motivaționale, educaționale când mergi spre lucru sau chiar exersează o invitație pentru afacerea ta în timp ce faci duș. Dedică acele minute extra afacerii tale ca să îți îmbunătățești rezultatele!

       2.      Definește-ți scopurile   

Abordează călătoria spre succes ca oricare altă călătorie. Înainte să pornești, te uiți la hartă ca să vezi cum și când vei ajunge la destinație. 

Dacă aștepți prea mult ca să treci destinația în Google Maps-GPS, s-ar putea să trebuiască să te întorci și să schimbi ruta – te va costa timp și bani în plus. În acest caz, gândește-te la scopurile tale ca la puncte importante de pe harta ta care trebuie notate dinainte. Întâi, trebuie să identifici ce vrei să obții – de exmplu, să te califici pentru Dubai până în 6 noiembrie. Apoi, trebuie să îți dai seama cum vei ajunge acolo.
Nu contează cât va dura să îți atingi țelul; milionarul Grand Cardone sfătuiește să îl notezi în fiecare dimineață, imediat după ce te trezești. Fără distracții, fără scuze și fără timp irosit – doar tu și pixul tău și hârtia.

      3.      Elimină din programul tău activitățile care nu îți aduc venit

Bob Reina și-a construit imperiul de network marketing timp de 20 de ani înainte să lanseze Talk Fusion în 2007. Ce a învățat pe parcurs și a împărtășit cu mii de asociați din întreaga lume, e că pentru a avea succea trebuie să faci sacrificii și să îți iei un angajament.
„Trebuie să îți iei un angajament față de afacerea ta. Nu vei reuși dacă angajamentul tău e doar provizoriu”. Trebuie să dedici timp dacă vrei să reușești. Câteodată asta însemnă să lași deoparte lucrurile care îți plac – cum ar fi să te uiți la meci sau să dormi mai mult.


Gândește-te: cum te va ajuta episodul din serial să ajungi mai sus? Nu o va face. Dar să adaugi 30 de nume noi la Lista de prospecți și să îi inviți să vadă prezentarea, cu siguranță te va ajuta. Nu lăsa micile distracții să îți fure oportunitățile de afaceri și să intarzie acel venit suplimentar pe care ti-l dorești.

4.      Colaborează cu membrii echipei
Cea mai bună parte a unei rețele e pârghia: când ai mai mulți oameni care contribuie la venitul tău, nu doar tu. Să lucrezi cu alții pentru a atinge un țel comun e grozav, dar impică muncă din greu și multă pregătire și muncă de echipă. Nu presupune că toți membrii echipei sunt la fel. Oamenii din organizația ta vor avea abilități diferite, personalităti și cunoștințe diferite, diverse experiențe și un nivel de angajament diferit.
Ca să te asiguri că afacerea merge bine, întâlnește-te cu echipa ta zilnic. Grant Cardone spune că aceste întâlniri „ar trebui să fie eficiente, să aibă un scop și să aducă energie” și ”să dureze maxim 20 de minute!”
Motivează-ti echipa, discută planul tău cu ei, și, cel mai important, asigură-te că toți sunt sincronizați – urmează ghidul Diamond Rush și sunt concentrați pe scopurile lor. Aceste întâlniri sunt oportunitatea perfectă să verifici progresele lor și să stabiliți așteptările.  
      

      5.      Învață, ascultă, repetă


Atleții, artiștii, oamenii de știință  cei mai incredibili din lume iși rezervă timp ca să își îmbunătățească abilitățile. De ce tu ai fi diferit? Până la urmă, Albert Einstein a spus: ”Când te oprești din învățat, începi să mori”.
Indiferent de nivelul tău, nu presupune niciodată că ești prea bun. Participă mereu la prezentări și la traininguri, comunică și colaborează cu partenerii, ca să va ajutați unii pe alții.  Răspunde la întrebări ca să informezi și să construiești noi lideri. Arată-le asociaților tăi cum să câștige în timp ce învață.
Și nu uita…
Invitație. Prezentare. Închidere. Intrare în sistem. Repetă
Invitație. Prezentare. Închidere. Intrare în sistem. Repetă
Invitație. Prezentare. Închidere. Intrare în sistem. Repetă
Invitație. Prezentare. Închidere. Intrare în sistem. Repetă

…e ritmul afacerii tale! 

Tu care crezi ca sunt activitatile care ar trebui sa fie in calendarul unui antreprenor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu